arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Έκπτωση 3% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου ακόμα και μετά από πιθανή παράταση
money 1

Διαφορετική σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές είναι η προτεινόμενη διάταξη για την έκπτωση του 3% στην εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή σε νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει:
«Όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2023, καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση τρία (3%) τοις εκατό».

Περαιτέρω, η προτεινόμενη διάταξη για τις δόσεις αναφέρει τα εξής:
«Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών
Αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο (2) πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης».

Βάσει των ανωτέρω (και εφόσον η τροπολογία ψηφιστεί χωρίς αλλαγές) συνάγεται ότι η έκπτωση 3% θα ισχύσει και σε περίπτωση παράτασης (μετά την 31η Ιουλίου) αφού η πρώτη δόση θα μεταφερθεί μαζί με την δεύτερη στο τέλος του Αυγούστου 2024.

Πηγή: taxheaven.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα