arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σύλλογοι και επαγγελματικοί φορείς της Αρκαδίας συνδιοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο για το Ασφαλιστικό
Με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των επαγγελματιών και πολιτών σε θέματα που άπτονται του Νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, τo Επιμελητήριο Αρκαδίας ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών & Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως και ο Εμπροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, συνδιοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού Συστήματος. Αποφάσεις & Εγκύκλιοι εφαρμογής»
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι: κ.Παλαιολόγος Λιάζος, Φοροτεχνικός Α΄τάξεως και Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε εργασιακά και φορολογικά θέματα.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες του σεμιναρίου.

ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το ΚΕΑΟ αναλάμβανε χρέη άνω των 5.000 ευρώ ανά περίπτωση από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Έτσι περνάνε στο ΚΕΑΟ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία βρίσκονται κάτω από τα 5.000 ευρώ. Πάντως το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι η διαβίβαση αυτή δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων και ούτε αλλάζει κάτι σχετικά με αυτή.

ΡΟS ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Γιατροί, δικηγόροι, εστιατόρια, μπαρ, καφενεία και γενικότερα όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν μέχρι το τέλος Ιουνίου μηχανήματα POS. Η σχετική απόφαση έχει πάρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργείων και αναμένεται η έκδοσή της μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι και τον Μάρτιο θα έχει εκδοθεί μία ακόμη απόφαση που θα αφορά τις λοταρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις κληρώσεις θα μετέχουν όλοι οι φορολογούμενοι που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω καρτών.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το άρθρο.

ΕΦΚΑ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Οδηγό για το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει από τις αρχές του έτους, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν οι ασφαλισμένοι ενώ παρατίθενται παραδείγματα. Σύμφωνα με τον οδηγό, ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων διατάξεων είναι η 01/01/2017. Από την ημερομηνία αυτή, και για κάθε επόμενο έτος, ως βάση υπολογισμού των εισφορών καθορίζεται το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα